Which CAN address does the SLM use?

Discussion and support for MoTeC's Shift Light Module

Which CAN address does the SLM use?

Postby Nevalite on Thu Aug 30, 2012 11:11 pm

Hello,

I am going to try and make my own custom made SLM using a Motec M400, an arduino and an arduino CAN-BUS shield. I was wondering if anyone knows what address the SLM uses to get the RPM signal? I am going to try and use that address to code something in arduino and make my own SLM.

Thanks
Nevalite
 
Posts: 4
Joined: Mon Aug 06, 2012 1:31 pm

Re: Which CAN address does the SLM use?

Postby JamieA on Tue Sep 04, 2012 4:19 pm

The SLM does not take inputs in directly from sensors such as RPM.

The SLM has a dedicated CAN message which merely tells the SLM which light to turn on, at what brightness level, and what colour to be.

If you were to recieve into your device the CAN message usually sent to the SLM, that is all you could take from it. Control of the SLM is handled by the ECU or Dash.
JamieA
 
Posts: 454
Joined: Wed Apr 30, 2008 2:16 pm
Location: Melbourne, Australia

Re: Which CAN address does the SLM use?

Postby Nevalite on Thu May 16, 2013 1:54 pm

Is there any documentation about the format of the CAN messages the ECU sends?
Nevalite
 
Posts: 4
Joined: Mon Aug 06, 2012 1:31 pm

Re: Which CAN address does the SLM use?

Postby chelspeed on Thu Jun 06, 2013 3:41 pm

Does the document attached to the bottom of this thread help?

viewtopic.php?f=18&t=1993
chelspeed
 
Posts: 45
Joined: Sun Jul 13, 2008 6:17 pm


Return to SLM

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest