Ref/synch question, long crank to start Pors 993

Discussion and support for MoTeC's previous generation of entry level ECUs

Ref/synch question, long crank to start Pors 993

Postby jeffkraftwks on Thu Mar 11, 2021 4:10 am

I have a porsche 993 engine with a new M84 installation along with ITB's etc. It starts & runs, but there is a relatively long crank to start, and an occasional ref/synch error that randomly shows when running. It has the 60 minus 2 flywheel hall sensor, and a cam mounted hall synch sensor. I added a capture file to see if anyone can suggest a solution? Not sure if the sensor setup is correct, have not done this before. Checked air gap a couple times but not sure what else. Thanks for your help, Jeff
Attachments
03 10 2021 capture 993 4.0.rsc2
(64.45 KiB) Downloaded 178 times
jeffkraftwks
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 23, 2020 9:34 am

Re: Ref/synch question, long crank to start Pors 993

Postby SDean on Thu Mar 11, 2021 7:45 am

Hi Jeff,

Do you have any logging of this issue?
Stephen Dean
MoTeC Research Centre Melbourne, Australia
User avatar
SDean
Site Admin
 
Posts: 1006
Joined: Tue Dec 02, 2014 9:29 am
Location: Melbourne

Re: Ref/synch question, long crank to start Pors 993

Postby jeffkraftwks on Thu Mar 11, 2021 8:02 am

Thank you Stephen, I am adding the latest log from this morning. I believe it had the ref/synch error during this session. The long crank is consistent, but only gives an error occasionally.
Attachments
20210310-3291001.ld
(152.09 KiB) Downloaded 180 times
jeffkraftwks
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 23, 2020 9:34 am

Re: Ref/synch question, long crank to start Pors 993

Postby jeffkraftwks on Fri Mar 12, 2021 12:59 am

Hi Stephen, here is a new log file that I just recorded a few minutes ago. This definitely has the synch error remaining after startup. During the run, I reset errors and it did not come back, but unable to determine the cause. Thank you, Jeff
Attachments
20210311-3291000.ld
(167.76 KiB) Downloaded 183 times
jeffkraftwks
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 23, 2020 9:34 am

Re: Ref/synch question, long crank to start Pors 993

Postby NathanB on Sat Mar 13, 2021 5:31 pm

HI Jeff,

Is you Sync signal setup for a rising or falling edge trigger? and how high is your crip?
NathanB
MoTeC
 
Posts: 42
Joined: Thu Oct 15, 2020 12:50 pm

Re: Ref/synch question, long crank to start Pors 993

Postby jeffkraftwks on Tue Mar 16, 2021 11:27 pm

Hi Nathan,

The Sync signal is a hall sensor, the edge polarity is set at 0:Fall, the sync trigger voltage is set to 0.0 (per hall type).

The CRIP is set at 87.0

Thank you, Jeff
jeffkraftwks
 
Posts: 5
Joined: Thu Jan 23, 2020 9:34 am


Return to M84 ECUs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests